Serviciile secrete ucrainene au descoperit 13 crematorii mobile rusești în Mariupol

  • 13 Aprilie 2022 12:08
Serviciile secrete ucrainene au descoperit 13 crematorii mobile rusești în Mariupol

Serviciile secrete ucrainene susțin că dețin informații potrivit cărora la Mariupol există 13 crematorii mobile ale invadatorilor ruși, acestea fiind folosite pentru a curăța străzile de cadavrele civililor uciși.

Potrivit Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, rușii au început să utilizeze crematorii mobile la Mariupol după ce în presă au apărut date despre atrocitățile comise de armata rusă la Bucea, în regiunea Kiev.

"În Mariupol au fost depistate 13 crematorii mobile folosite pentru a curăța străzile de cadavrele civililor morți. Prin intermediul taberelor de filtrare, ocupanții încearcă să-i identifice și să-i lichideze pe toți potențialii martori ai atrocităților" - se arată în raportul GUR.

Anterior, crematorii mobile au fost observate în regiunea Cernihiv și în orașul Novoaidar, din regiunea Luhansk. Aceste crematorii mai sunt folosite de armata rusă la incinerarea cadavrelor militarilor ruși, pentru a ascunde numărul real de victime înregistrate de rândul personalului Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acțiunile armatei ruse se încadrează în definiția genocidului, potrivit Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid și Articolului 6 din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău