Serviciile secrete îi vor 'vâna' pe pedofili pe internet

  • 12 Decembrie 2014 08:10
Serviciile secrete îi vor 'vâna' pe pedofili pe internet

O nouă unitate a agenției britanice de monitorizare a comunicațiilor (GCHQ), asociată agenției de luptă împotriva criminalității (NCA), se va specializa în lupta împotriva pedofiliei pe internet, a anunțat joi premierul britanic David Cameron.

Obiectivul acestei noi unități va fi depistarea pedofililor care folosesc 'colțuri obscure' ale internetului pentru a comunica și împărtăși conținut cu caracter pornografic, a precizat Cameron într-un discurs susținut cu ocazia unei conferințe consacrată luptei împotriva pedofiliei, notează Agerpres.

GCHQ depune deja de circa un deceniu eforturi pentru a-i prinde pe pedofili, dar rolul său va fi considerabil consolidat odată cu crearea acestei unități speciale. Ea va participa totodată la testarea unor noi metode dezvoltate de companii care operează pe internet pentru a bloca acest tip de conținut.

Subliniind că au fost realizate progrese, cu ajutorul unor companii care activează în acest domeniu, în vederea blocării diseminării de imagini abuzive, Cameron a explicat că așa-numitul 'dark net' (internet întunecat, n.r.), unde pedofilii și perverșii fac schimb de imagini, neutilizând porțiunile normale de internet pe care le folosim cu toții, reprezintă etapa următoare a problemei'.

Printre altele, șeful guvernului britanic a anunțat o modificare a legii pentru a crea un nou delict, acela legat de încurajarea copiilor de a se dezbrăca în fața ecranelor lor sau de a trimite fotografii cu ei înșiși. 'Dacă îi cereți unui copil să se dezbrace și să vă trimită o fotografie, sunteți la fel de vinovat ca și când ați face acest lucru în persoană. Drept urmare schimbăm legea', a subliniat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău