Serviciile online de cadastru se extind în alte 9 raioane și în orașul Căinari

  • 30 Martie 2023 11:18
Serviciile online de cadastru se extind în alte 9 raioane și în orașul Căinari

Serviciilor electronice din domeniul cadastru devin disponibile pentru bunurile imobile din orașul Căinari, dar și din alte nouă raioane. Este vorba despre raioanele Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Dubăsari, Strășeni, Nisporeni, Orhei și Călărași, transmite IPN.

Agenția Servicii Publice precizează că, începând cu 30 martie, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor putea solicita online și obține în format electronic în cabinetul personal – portalul guvernamental al cetățeanului și antreprenorului: mcabinet.gov.md – diverse documente din domeniul cadastru pentru bunurile imobile.

Comanda online poate fi făcută prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în comun cu Agenția de Guvernare Electronică. Depunerea cererilor online se efectuează prin intermediul portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată și se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice. Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică.

În cazul solicitării eliberării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni: fie să-l ridice la sediul centrului multifuncțional, pe care l-a selectat când a plasat comanda, fie să-l primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu PDSE.

Proiectul de lansare a serviciilor cadastrale prin intermediul platformei de dezvoltare a serviciilor electronice este implementat pe etape. În prezent, serviciile electronice din domeniul cadastru sunt disponibile pentru bunurile imobile din municipiul Chișinău și Bălți, UTA Găgăuzia, orașul Căinari, precum și din raionale Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Dubăsari, Strășeni, Nisporeni, Orhei și Călărași.

În următoarele două luni accesarea serviciilor cadastrale electronice, prin intermediul noii platforme va fi disponibilă pentru bunurile imobile din toată țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău