Serviciile Armatei Ucrainei au confirmat că Rusia pregătește o nouă etapă a ofensivei. Dispunerea trupelor indică cel puțin două direcții

  • 17 Iulie 2022 12:29
Serviciile Armatei Ucrainei au confirmat că Rusia pregătește o nouă etapă a ofensivei. Dispunerea trupelor indică cel puțin două direcții

Rusia a crescut deja numărul bombardamentelor pe teritoriul ucrainean, potrivit evaluărilor serviciilor ucrainene de informații, scrie Defenseromania.ro.

De asemenea, forțele armate ruse se pregătesc, în prezent, în mod clar, pentru o nouă etapă a acțiunilor ofensive pe teritoriul Ucrainei, a anunțat Direcția de Informații a Armatei ucrainene, potrivit sursei citate

”Vedem bombardamente de-a lungul întregii linii de contact, de-a lungul întregii linii a frontului. Aviația tactică și elicopterele de atac sunt folosite, în mod activ. Există o anumită activare a inamicului de-a lungul liniei frontului", a declarat, sâmbătă - 16 iulie, locțiitorul șefului Direcției de Informații a Ministerul Apărării, Vadim Skibițki, la teletonul național, potrivit LIGA.net.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene ucrainene, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat într-adevăr unități ale trupelor ruse și a ascultat rapoarte cu privire la acțiuni ulterioare.

„După evaluarea noastră, a avut loc o audiere a comandanților cu privire la acțiunile ulterioare și la desfășurarea operațiunii (…) Și, potrivit unor informații, chiar a înmânat premii ofițerilor și generalilor care s-au remarcat în operațiune. Dar acum, sunt în curs de desfășurare pregătirile pentru următoarea etapă a acțiunilor ofensive”, a adăugat Vadim Skibițki.

În ultimele zile forțele ruse au crescut semnificativ numărul atacurilor cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv asupra orașelor aflate departe de linia frontului.

Acțiunile forțelor rusești de a lovi comandamente importante, elemente critice de infrastructură, de a tensiona situația pe întreaga linie a frontului, precum și de a deplasa noi trupe către posibile raioane de atac, indică într-adevăr o intenție de lovitură, cel puțin pe o direcție importantă.

Având în vedere dispunerea trupelor rusești, sunt de luat în calcul două astfel de direcții. Prima este grupul de localități Sloviansk – Kramatorsk, unde deja rușii au multe grupuri de luptă concentrate. A doua este orașul Zaporojie, aflat la 40 de km de linia frontului, pe care, interesant, rușii nu prea l-au bombardat.

Deși, Harkovul și Nikolaevul se află în raza tactică de lovire, până acum s-au dovedit două nuci extrem de tari pentru forțele ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău