Servicii noi pentru cei care dețin polița de asigurare medicală

  • 31 Iulie 2020 16:48
Servicii noi pentru cei care dețin polița de asigurare medicală

Cheltuielile de transport, suburban și interurban (tur-retur), pentru pacienții care efectuează în condiții de ambulatoriu (în staționarul de zi) servicii de radioterapie vor fi acoperite de prestatorii de servicii medicale în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală, potrivit modificărilor operate de Guvern în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, transmite IPN.

Cheltuielile au fost calculate având în vedere tariful de călătorie cu autobuze de tip comun. Pentru 10 mii de ședințe de tratament pe an este estimată suma de 1,8 mln lei.

Completări au fost aprobate și la Anexa n.1 a Programului, prin care se prevede că asistența medicală în cazul urgențelor de sănătate (de exemplu în condițiile autoizolării cauzate de pandemie) să fie incluse în Program și finanțate din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. La fel și testele pentru detectarea COVID-19, inclusiv pentru persoanele neasigurat (care nu dispun de poliță medicală), vor fi finanțate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Tot astăzi, Guvernul a prelungit interdicția de a exporta măști medicale, până la 31 august 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău