Serile de Cronograf revin la Chișinău; Programul include proiecții ale unor filme autohtone, însoțite de discuții cu autorii

  • 09 August 2023 13:55
Serile de Cronograf revin la Chișinău; Programul include proiecții ale unor filme autohtone, însoțite de discuții cu autorii

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea unor prezentări de film în cadrul „Serilor de CRONOGRAF”. Evenimentul este organizat anual de OWH Studio cu sprijinul Preturii Sectorului Buiucani, CNC Moldova și al Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, care se desfășoară în Amfiteatrul în aer liber din Parcul „Alunelul”, în fiecare sâmbătă seara, începând cu ora 20:30, în perioada estivală (iunie-septembrie).

Proiecțiile vor avea loc în perioada 12 august - 2 septembrie 2023, sâmbăta, în zilele de: 12, 19 și 26 august și 2 septembrie și vor fi urmate de prelegeri susținute de regizorii invitați: Igor Cobileanschi, Petru Hadârcă, Leontina Vatamanu, Marius Barna, Ioana Mărgineanu, Călin Laur, Mircea Bobînă și de Q&A-uri cu publicul. 

De-a lungul anilor, „Serile de CRONOGRAF” au reusit să adune mii de spectatori în fața ecranului unde realitatea devine artă. Evenimentul oferă accest ușor și gratuit la filme de calitate pentru toți locuitorii capitalei Republicii Moldova, indiferent de vârstă sau statut social. Proiecțiile de film în aer liber creează o atmosferă specială, în care oamenii pot să se bucure de momente de relaxare, deconectați de grijile cotidiene. Această experiență este, în sine, un mod de a aduce comunitatea împreună și de a încuraja interacțiunea socială și schimbul de idei. 

Proiecțiile organizate cu sprijinul ICR Chișinău se vor desfășura după următorul program:

12 august 2023

Freedom (2018, r. Mircea Bobînă, animație), urmat de prelegerea „Etapele de realizare ale unei animații în tehnica stop motion”

O scenă a memoriei (2022, r. Petru Hadîrcă), urmat de prelegerea „Un secol de rezistență prin teatru” 

19 august 2023

Eu sunt cizmar (2018, r. Călin Laur), urmat de prelegerea „Filmul documentar. Necesitatea de a spune povești adevărate”

Dosarul 631 (2022, r. Marius Barna), urmat de prelegerea „Filmul de ficțiune, reflexii din contextul geopolitic actual”

26 august 2023

Eu sunt aici (2023, r. Ioana Mărgineanu), urmat de prelegerea „Eu sunt aici. Despre locuri și talente nedescoperite ale Moldovei”

Te iubesc, Ion și Doina (2014, r. Leontina Vatamanu), urmat de prelegerea „Documentarul biografic ce abordează personalități, viața și creația lor”

2 septembrie 2023

Practica (2019, r. Igor Cobîleanschi), urmat de prelegerea „Comidrama în contextul dramaturgiei de film în Moldova”

Afacerea Est (2016, r. Igor Cobîleanschi)

Serile de Cronograf revin la Chișinău; Programul include proiecții ale unor filme autohtone, însoțite de discuții cu autorii

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău