Sergiu Sârbu a sesizat Curtea Constituțională: Este o legătură directă între Președinte, activitatea CSS și tentativa de uzurpare a puterii

  • 13 Mai 2020 15:15
Sergiu Sârbu a sesizat Curtea Constituțională: Este o legătură directă între Președinte, activitatea CSS și tentativa de uzurpare a puterii

Deputatul grupului parlamentar "Pro Moldova" Sergiu Sârbu a sesizat Curtea Constituțională, privind atribuțiile Consiliului Suprem de Securitate, informează Infotag.

El a scris într-un mesaj că vede "o legătură directă între Președinte, activitatea CSS și tentativa de uzurpare a puterii" și din această cauză sesizează Curtea „cu privire la ultimele modificări ale legii privind securitatea statului, prin care șeful statului extinde atribuțiile CSS".

Potrivit deputatului, "CSS a devenit o bâtă politică cu care Igor Dodon își soluționează problemele politice și se implică în justiție”. Sergiu Sîrbu mai crede că ”Președintele trebuie să-și cunoască locul în sistemul autorităților publice și să nu uite că Moldova este republică parlamentară. În caz contrar, este vorba de uzurparea puterii".

Următoarea ședință a CSS va avea loc joi, 14 mai. Potrivit declarațiilor făcute luni de Igor Dodon, la ședință va fi examinat "subiectul furtului miliardului și cel al concesionării Aeroportului Chișinău".

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău