Sergiu Litvinenco, replică la precizările Procuraturii Generale: Întâlnirea a avut loc după ce a fost făcută publică sesizarea

  • 28 Aprilie 2021 11:25
Sergiu Litvinenco, replică la precizările Procuraturii Generale: Întâlnirea a avut loc după ce a fost făcută publică sesizarea

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a comentat precizările Procuraturii Generale referitorla întâlnirea dintre adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, și Boris Lupașcu, fost procuror ce a fost votat de Parlament în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

„Este o scuză foarte neinspirată. Înainte găseau mai bune. Am expediat și am făcut publică sesizarea sâmbătă, pe 24 aprilie, și, imediat, a apărut în presă și în știri. Adică se știa bine despre ea, inclusiv – sunt sigur de asta – de către cei doi protagoniști ai ”întâlnirii accidentale” de 40 de minute. Întâlnirea dintre ei a avut loc, conform datei de la camera, în ziua de duminică, 25 aprilie, adică DUPĂ ce a devenit publică sesizarea, astfel încât orice referire la "recepționarea" ei în ziua de luni este foarte stângace. De aceea, rămân ferm convins, că procurorul general adjunct trebuie să-și dea demisia, dar și să dea explicații publice, care a fost obiectul discuției. Din păcate, printr-un astfel de comunicat, credibilitatea procuraturii nicidecum nu are cum să se îmbunătățească”, a declarat Sergiu Litvinenco. 

Procuratura Generală confirmă oficial că adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov, s-a întâlnit cu Boris Lupașcu, fost procuror ce a fost votat de Parlament în funcția de judecător la Curtea Constituțională, iar ulterior s-a retras.

Imagini video cu întâlnirea acestora la o stație PECO au fost publicate în presă, iar procuratura informează într-un comunicat că aceasta a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public.

Procuratura susține că adresarea deputaților PAS, Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc, prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate, inclusiv a lui Boris Lupașcu, a fost recepționată luni, 26 aprilie.

După publicarea imaginilor, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a cerut demisia lui Ruslan Popov.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău