Sergiu Litvinenco: Mașinăria de vot a socialiștilor nu a acceptat ca modificările la Codul electoral să fie amânate. Au fost acceptate doar câteva amendamente care vin tot de la PSRM

  • 15 Iulie 2020 11:32
Sergiu Litvinenco: Mașinăria de vot a socialiștilor nu a acceptat ca modificările la Codul electoral să fie amânate. Au fost acceptate doar câteva amendamente care vin tot de la PSRM

Majoritatea membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități nu a acceptat ca modificările la Codul electoral să fie amânate măcar pentru o săptămână. Despre aceasta a anunțat reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, deputatul Sergiu Litvinenco.

„Mașinăria de vot a socialiștilor din Comisia juridică nu a acceptat ca modificările la Codul electoral – alea care schimbă regulile jocului cu câteva luni înainte de alegeri – să fie amânate măcar pentru o săptămână. Frauda electorală a lui Dodon a început. Dodon trebuie oprit, că îl copie pe Plahotniuc”, a declarat deputatul, într-o postare pe Facebook. 

De asemenea, el susține că membrii Comisiei au primit după miezul nopții, prin mail, un document denumit ”Sinteza amendamentelor” la proiectul de modificare a Codului electoral. „129 de pagini. În afară de câteva propuneri care vin tot de la socialiști, toate restul sunt notate ca ”nu se acceptă”. Și aceste propuneri care vin de la organizațiile societății civile nici măcar nu sunt pentru proiectul respectiv, ci la un proiect inițial care se deosebește radical de proiectul care a fost înregistrat în Parlament. Deputații nici măcar nu au depus amendamente, or proiectul a fost votat în primă lectură joi, iar Regulamentul Parlamentului prevede un termen de 10 zile pentru depunerea amendamentelor. Cu toate acestea, majoritatea din Comisia juridică (4 socialiști și Eugen Nichiforciuc care de fapt tot este la socialiști) intenționează să aprobe azi raportul final cu privire la acest proiect astăzi”, a mai spus deputatul. 

Menționăm că ședința Comisiei juridice în care ar urma să fie aprobat raportul la modificările Codului Electoral a început la ora 10:00. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău