Sergiu Litvinenco l-a suspendat din funcție pe directorul Inspectoratului Național de Probațiune

  • 15 Iulie 16:59
Sergiu Litvinenco l-a suspendat din funcție pe directorul Inspectoratului Național de Probațiune

L-am suspendat astăzi din funcție pe Andrei Iavorschi, directorul Inspectoratului Național de Probațiune, urmare a demersului organelor de drept (Procuraturii Anticorupție) în legătură cu inițierea urmăririi penale în privința acestuia”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

„În mod normal, ar fi trebuit să-și dea demisia încă de la inițierea cauzei penale împotriva sa, pentru a nu prejudicia, în primul rând, imaginea instituției în care activează. El a preferat, însă, să se țină de funcția în care a fost propulsat de către regimul Plahotniuc, în decembrie 2018.
 
Din câte îmi amintesc, prima sa „realizare” de la accederea în funcția de director al Inspectoratului Național de Probațiune, chiar înaintea alegerilor parlamentare din februarie 2019, a fost să contribuie plenar la obținerea certificatului de integritate de către Ilan Șor.
 
Evident că ceea ce am scris mai sus nu anulează principiul prezumției nevinovăției. M-am referit doar la integritatea pe care trebuie să o aibă orice funcționar sau persoană cu demnitate publică”, a scris Sergiu Litvinenco.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău