Sergiu Litvinenco: Hotărârea CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului este una abuzivă

  • 27 Septembrie 2020 16:27
Sergiu Litvinenco: Hotărârea CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului este una abuzivă

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Sergiu Litvinenco, susține că Hotărârea CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului ar fi una abuzivă și pare să nu țină cont de niciun criteriu din cele prevăzute de lege. „Dodon încă mai speră că ”președintele Transnistriei”, Vadim Krasnoselsky, îi va pune la dispoziție votanți pe care să-i cumpere cu 30 sau 50 de euro pentru un vot”, a declarat el.

„De exemplu, înregistrări prealabile acolo au fost aproape zero. De asemenea, nu este clar care număr a alegătorilor care au participat la scrutinele precedente a fost luat în considerație atunci când CEC a luat decizia. Să fie vorba de cei 37 de mii de oameni care au participat la alegerile din februarie 2019, dintre care marii majorități i s-au oferit câte 25 de euro pentru un vot? Din păcate, se pare că anume așa a fost...”, a menționat deputatul.

Mai mult decât atât, potrivit lui Sergiu Litvinenco, CEC ar fi neglijat chiar și opinia autorităților publice locale și a decis deschiderea secțiilor de votare contrar deciziilor acestora. „Luăm ca exemplu sat.Răscăieți, rnul Ștefan Vodă. Aici consiliul local a votat aproape unanim că nu permite deschiderea secției de votare. Cu toate acestea, CEC a decis să deschidă secția. Nu înțeleg cine vor fi membrii acestei secții în condițiile în care primăria sau consiliul nu prea văd cum ar putea delega reprezentați. Sau în ce local se va desfășura votarea? În vreun cort al PSRM pe care-l vor plasa chiar la punctul de trecere? Prin urmare, este o decizie absolut arbitrară, care doar creează premizele unei fraude masive din partea lui Dodon similară celei care au mai făcut-o Dodon împreună cu Plahotniuc în 2016 și 2019. Înțelegem că Dodon mai speră că-l va convinge pe ”președintele Transnistriei”, Vadim Krasnoselsky, să-i pună la dispoziție votanți pentru care să plătească 30 sau 50 de euro. Nu știu doar dacă Dodon își dă seama că cetățenii Republicii Moldova nu mai pot sta deoparte și de această dată și urmări cum cineva fraudează și alegerile prezidențiale. Care sunt decisive pentru viitorul lor”, a conchis reprezentantul PAS. 

CEC nu a reacționat, deoacamadată, la aceste declarații. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău