Sergiu Litvinenco, dupa anularea mai multe restricții | Următoarea decizie ar trebui să fie anularea interdicției dizolvării Parlamentului

  • 22 Aprilie 2021 13:31
Sergiu Litvinenco, dupa anularea mai multe restricții | Următoarea decizie ar trebui să fie anularea interdicției dizolvării Parlamentului

După decizia de astăzi a Comisiei pentru situații excepționale de a anula mai multe restricții impuse anterior ca măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, sugerează că următoarea decizie ar trebui să fie anularea interdicției dizolvării Parlamentului. „Se pare că e cam unica restricție care a mai rămas”, a comentat deputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate a depus, la 9 aprilie, o sesizare la Curtea Constituțională, în care cere ca hotărârea Parlamentului prin care a fost impusă starea de urgență să fie declarată neconstituțională.

Pe 31 martie, deputații au votat pentru introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu votul a 52 de deputați. Ulterior, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că perioada ar fi trebuit să fie mai scurtă, de o lună, și nu de două luni, și că recomandarea Guvernului de a fi instituită stare de urgență a fost utilizată în scopuri politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău