Sergiu Litvinenco, despre suspendarea din funcție a șefului PA, Viorel Morari

  • 09 Decembrie 2019 17:30
Sergiu Litvinenco, despre suspendarea din funcție a șefului PA, Viorel Morari

Fostul președinte al Comisie juridice din Parlament, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, atrage atenția că suspendarea din funcție a șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, ar putea avea legătură cu inițierea anchetei privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor.

Astfel, deputatul  Blocului ACUM îl suspectează pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, de faptul că decizia sa ar fi fost motivată politic, în interesul PSRM.

Sergiu Litvinenco mai subliniază că în ultima perioadă Procuratura Anticorupție a avansat cu investigațiile pe mai multe dosare de rezonanță, fapt ce ar fi recunoscut și de socialiști, și își exprimă nedumerirea în legătură cu decizia procurorului general.

”Și acum întrebarea: are oare legătură această suspendare cu inițierea de către PA (condusă de Morari) a investigației pe finanțare a PSRM din Bahamas (de facto din Rusia)? Dacă da, atunci noul Procuror General pășește cu stângul în funcția sa, or, într-o atare ipoteză, se vede cu ochiul liber că deciziile acestuia sunt motivate politic, iar scopul lor este exclusiv absolvirea PSRM și a lui Dodon de răspundere!”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău