Sergiu Litvinenco: Derapajele antidemocratice sunt evidente, există suspiciuni de cenzură

  • 25 Martie 14:29
Sergiu Litvinenco: Derapajele antidemocratice sunt evidente, există suspiciuni de cenzură

Partidul Acțiune și Solidaritate denunță unele derapaje antidemocratice din partea guvernării. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco remarcă anumite abuzuri ale Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, cum ar fi o posibilă tentativă de aplicare a cenzurii.

Consiliul Audiovizualului a emis o atenționare pentru furnizorii de servicii media prin care le indică jurnaliștilor cum trebuie să reflecte subiectele legate de COVID-19 și impune prezentarea poziției oficiale ale autorităților, ceea ce poate fi considerată ca fiind cenzură, este de părere Sergiu Litvinenco.

Există derapaje antidemocratice vizibile. Prin dispozițiile acestei comisii, s-au făcut derogări de la lege. Întrebarea este dincolo de legalitate, care este necesitatea și oportunitatea. Mâine, poimâine, ne vom trezi cu modificări la Codul Penal. Vedem că astăzi Consiliul Audiovizualului a emis o scrisoare circulare prin care încearcă de fapt instituirea cenzurii. Avem temerea că lucrurile vor degrada, vom fi foarte atenți vom monitoriza activitatea Comisiei pentru Situații Excepționale.”, a comentat pentru Radio Chișinău, Sergiu Litvinenco.

Luni, 23 martie, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis prin derogare de la Codul Serviciilor Media Audiovizuale ca ședințele CA să fie deliberative în prezența a patru mebri, iar hotărârile să fie adoptate cu votul majorității celor prezenți.

Sergiu Litvinenco consideră că cea mai mare provocare pentru sistemul medical este protecția medicilor, el recomandă crearea unui mecanism de prevenire a infectării doctorilor și a familiilor lor, de exemplu cazarea în locuri speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
23
Nori împrăștiați
Umiditate:73 %
Vint:2,6 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
24
Wed
20
Thu
19

Curs oficial BNM 04 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 -0.0000
USD 17.2272 -0.0000
RON 4.0205 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2448 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău