Sergiu Litvinenco: Ceea ce face Dodon și guvernul său este o diversiune împotriva statului

  • 25 Decembrie 2020 16:43
Sergiu Litvinenco: Ceea ce face Dodon și guvernul său este o diversiune împotriva statului

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco acuză guvernarea PSRM controlată de Igor Dodon că au provocat o diversiune împotriva statului prin refuzul premierului Ion Chicu și al unor miniștri de a asigura interimatul funcțiilor.

Potrivit unei postări pe Facebook a deputatului, acesta ar fi un act de răzbunare a actualei guvernări împotriva poporului:

Ceea ce face Dodon și guvernul său seamănă foarte mult cu o diversiune împotriva statului Republica Moldova și a cetățenilor săi. Anume așa interpretez eu refuzul Prim-ministrului în exercițiu (demisionar) și a unei bune părți din miniștrii-cheie de a asigura interimatul funcțiilor. Nu cred că există vreun caz în lume când un guvern în demisie procedează în acest fel - pleacă anume miniștrii și secretarii de stat din domeniul economic și social, ceea ce, în plină criza pandemică și economică, nu este altceva decât un act de răzbunare împotriva propriului popor”.

În opinia lui Sergiu Litvinenco, Igor Dodon încearcă astfel să acrediteze ideea și ”ipoteza falsă” că de acum încolo Maia Sandu e la guvernare, deși tot Guvernul PSRM este cel care administrează treburile curente.

Este clar de ce se face asta: este o încercare clară a lui Dodon de a induce în opinia publică ipoteza falsa conform căreia ”din 24 decembrie Maia Sandu e la guvernare”. O prostie desigur, or tot Guvernul lui Dodon învestit în noiembrie 2019 administrează țara (cu sau fără Chicu), altul nefiind desemnat”, mai scrie deputatul PAS.

Amintim că joi, după o discuție cu Maia Sandu, premierul demisionar Ion Chicu a anunțat că el, vicepremierul Serghei Pușcuța, precum și ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu și ministrul economiei Anatol Usatâi rămân în exercițiul funcției doar până la 31 decembrie. Ceilalți miniștri vor fi în executiv până la învestirea unui nou guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău