Sergiu Cioclea: Acțiunile Moldindconbank ar putea fi comercializate în următoarea jumătate de an

  • 03 Octombrie 2018 13:58
Sergiu Cioclea: Acțiunile Moldindconbank ar putea fi comercializate în următoarea jumătate de an

Grupuri bancare regionale sunt interesate și de achiziționarea pachetului de acțiuni cu probleme de la Moldindconbank, a declarat astăzi guvernatorul Băncii Naționale Sergiu Cioclea.

El a amintit că această bancă se află în continuare sub supravegherea BNM, procedură la care au mai fost supuse Victoriabank și Moldova-Agroindbank, la care însă situația s-a redresat după ce pachetele problematice de acțiuni au fost cumpărate de investitori internaționali.

Sergiu Cioclea și-a exprimat speranța că acțiunile Moldindconbank vor fi comercializate în următoarea jumătate de an, precizând că procedura întârzie din cauza unor probleme juridice.

Amintim că BNM a impus supraveghere specială la cele trei bănci din cauza unor acțiuni ilegale din partea unor grupuri de acționari în spatele cărora ar fi stat oameni de afaceri controversați, cel mai des fiind vehiculat numele lui Veaceslav Platon.

Acțiunile cu probleme ale Victoriabank și Moldova-Agroindbank au fost vândute unor investitori străini, în ambele cazuri figurând Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău