Serghei Lavrov, despre propunerea făcută de Volodimir Zelenski de a se organiza o întâlnire la Minsk într-un format modificat

  • 09 Iulie 2019 17:17
Serghei Lavrov, despre propunerea făcută de Volodimir Zelenski de a se organiza o întâlnire la Minsk într-un format modificat

Rusia este gata să analizeze propunerile privind soluționarea conflictului din estul Ucrainei, însă acestea trebuie făcute pe canalele diplomatice, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în marginea reuniunii informale ministeriale a OSCE, care se desfășoară în Slovacia.

Astfel, șeful diplomației ruse a comentat propunerea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a se proceda la o întâlnire la Minsk cu participarea liderilor Rusiei, Ucrainei, SUA, Marii Britanii, Germaniei și Franței. "Atunci când este vorba de propuneri serioase, acestea se fac întâi pe canale diplomatice, nu prin Facebook.

Totuși, noi suntem gata să analizăm propunerile concrete, care ar putea contribui la îndeplinirea rezoluției Consiliului de Securitate privind acordurile de la Minsk, nu să înlocuim această rezoluție și acordurile de la Minsk cu altceva" - a declarat Serghei Lavrov.

Șeful diplomației ruse a amintit că pentru soluționarea situației din Donbas au fost create deja câteva formate: Grupul de contact cu participarea Kievului, Donețkului și Luganskului și cu sprijinul Rusiei și al OSCE, precum și formatul Normandia, care este autorul colectiv al acordurilor de la Minsk. Aceste formate au fost aprobate de CS ONU și reprezintă "instrumentul direct care trebuie folosit de comunitatea internațională", afirmă Lavrov. "Alte propuneri pot exista, însă, subliniez, important este ca accentul să se pună pe dialogul direct.

Aceasta este esența acordurilor de la Minsk" - a adăugat ministrul rus de externe. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău