Decizie în dosarul „Tomograf” | Șase persoane au fost plasate în arest

  • 01 August 2018 14:12
Decizie în dosarul „Tomograf” | Șase persoane au fost plasate în arest

Șase persoane, reținute în dosarul „Tomograf” pentru corupere pasivă și abuz în serviciu, au fost plasate în arest. Cinci bănuiți sunt în arest preventiv, iar alt învinuit a fost plasat în arest la domiciliu.

Deciziile au fost pronunțate miercuri, 1 august, de magistrați. Printre cei arestați se numără și șeful Secției Radiologie și Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea. El a primit 30 de zile de arest în izolator și a refuzat să  comenteze cazul. Avocatul acestuia a precizat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

Pe banca acuzaților, ar putea ajunge și alte persoane, crede procurorul care instrumentează cazul, Dorin Compan.

„Șeful secției riscă 10 ani de închisoare și complicii riscă la fel, cu amendă și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții(...) Au fost reținute persoanele în privința cărora există probe concludente, se fac investigații în continuare. Vor mai fi persoane atrase în acest proces fie în calitate de bănuit sau de martor. Este un caz complex.”

Șapte medici au fost reținuți la începutul săptămânii de ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuiți de corupere pasivă și abuz de serviciu. Aceștia ar fi implicați într-o unei schemă infracțională de estorcare a banilor de la pacienți. Unul din cei șapte învinuiți a fost eliberat aseară de procurori după ce a oferit declarații organului de urmărire penală și va fi cercetat în stare de libertate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău