Sentință în dosarul privind coruperea deputaților

  • 12 Iulie 2016 19:10
Sentință în dosarul privind coruperea deputaților

Cei doi învinuiți în dosarul privind coruperea deputaților au fost condamnați la închisoare.

Fostul polițist, Vitalie Burlacu, trebuie să ispășească o pedeapsă de 11 ani și patru luni de închisoare, iar complicea sa, Irina Baglai, a primit trei ani de pușcărie  cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani marți, 12 iulie, în lipsa condamnaților, transmite IPN.

Instanța a decis că Vitalie Burlacu va sta în închisoare de tip semiînchis. De asemenea, acesta a primit o amendă de 160 de mii de lei. Totodată, magistrații au dispus confiscarea banilor care au constituit obiectul cauzei penale. Este vorba de 553 de mii de euro, 403 mii de dolari și 48 de mii de ruble rusești. Automobilul de model Porsche Cayenne urmează să fie restituit companiei de leasing.

Procurorul Vitalie Galeru a menționat că este mulțumit de decizia instanței referitor la Vitalie Burlacu, însă, mai puțin de cea față de Irina Baglai. Sentința motivată va fi pronunțată pe 1 august.

Avocații inculpaților susțin că decizia este ilegală și neîntemeiată și o vor contesta în instanțele superioare.

În urma unei operațiuni a Centrului Național Anticoruție, desfășurate pe 7 martie 2014, fostul polițist Vitalie Burlacu și prietena sa, Irina Baglai, au fost reținuți în flagrant delict, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat pentru a părăsi coaliția de guvernare. Ulterior, procurorii anticorupție și ofiterii CNA au găsit în una din băncile comerciale din capitală jumătate de milion de euro. Safeul în care erau banii a fost închiriat de Irina Baglai.

Irina Baglai a fost închisă în izolatorul CNA până în data de 29 decembrie 2014,  Vitalie Burlacu fiind scos din arest preventiv mai târziu și, ulterior, din aprilie curent, este dat în urmărire națională și internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău