Sentință în cazul accidentului de la Anenii Noi, soldat cu moartea unei tinere

  • 14 Iulie 2020 10:46
Sentință în cazul accidentului de la Anenii Noi, soldat cu moartea unei tinere

Șoferul care a provocat, acum un an, un accident soldat cu rănirea gravă a altui conducător și moartea pasagerei sale, a fost condamnat la trei ani de închisoare. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că inculpatul, care era beat, deplasându-se dinspre Mereni spre Maximovca, a încălcat regulile de circulație, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că accidentul a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, pe traseul G106, când inculpatul se deplasa la volanul unui automobil de model „Suzuki” în direcția satului Maximovca. Încălcând grosolan regulile de circulație rutieră, a ieșit pe contrasens, intrând frontal într-un alt automobil care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, șoferul celei de-a doua mașini a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Șoferul de 40 de ani a fost condamnat la trei ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce. Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată. Procurorii anunță că vor contesta sentința primei instanțe, deoarece o consideră prea blândă în raport cu consecințele faptei comise și vor insista pentru condamnarea conducătorului auto la cinci ani închisoare, cu executare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău