Senatul american l-a confirmat pe avocatul Christopher Wray ca director al FBI

  • 02 August 2017 12:15
Senatul american l-a confirmat pe avocatul Christopher Wray ca director al FBI

Senatul american l-a confirmat aseară pe avocatul Christopher Wray ca director al Biroului Federal de Investigații - FBI.

Funcția a fost ocupată până în luna mai de James Comey, demis în mod abrupt de președintele Donald Trump, decizie care a stârnit controverse, date fiind investigațiile în curs cu privire la interferența Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut.

În vârsta de 50 de ani, Christopher Wray, care a deținut o înaltă poziție în Departamentul justiției în timpul mandatului președintelui George Walker Bush, moștenește un Birou Federal într-un moment de speciale provocări, întrucât predecesorul său, concediat de președinte, a fost admirat și respectat în interiorul FBI.

Pe Wray îl recomandă faptul că și-a afirmat public, în audierile din Comitelul Judiciar al Senatului, independența față de președinte și loialitatea față de Constituție și statul de drept. El a obținut luna trecută susținerea unanimă a Comitetului senatorial, cu republicanii și democrații lăudându-i deopotrivă promisiunea de a nu permite niciodată politicului să interfereze în misunea FBI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău