Senatorii americani se declară alarmaţi de folosirea de către aliaţii Statelor Unite a echipamentelor chinezeşti în viitoarele reţele 5G

  • 15 Mai 09:56
Senatorii americani se declară alarmaţi de folosirea de către aliaţii Statelor Unite a echipamentelor chinezeşti în viitoarele reţele 5G

Senatorii americani se declară alarmaţi de folosirea de către aliaţii Statelor Unite a echipamentelor chinezeşti în viitoarele reţele 5G de telefonie mobilă,scrie Radio România Actualități

O audiere privind implicaţiile noii tehnologii pentru securitatea naţională a avut loc marţi în Congres, înainte ca preşedintele Trump să interzică echipamentele Huawei în generaţia a 5-a de reţele celulare fără fir din Statele Unite. 

Corespondenţă de la Washington, reporter Doina Saiciuc: "Adjunctul asistentului pentru comunicaţii cibernetice al secretarului de stat, Robert Strayer, a arătat, în audieri, că într-o perioadă în care ţările îşi modernizează sistemele de comunicaţii cu tehnologia 5G, Washingtonul le cere să asigure protejarea acestor reţele.

Robert Strayer: "Cu toate serviciile vitale bazându-se pe reţelele 5G, mizele protejării lor nu pot fi mai mari.

Un element important al abordării bazate pe protejarea securităţii lor este evaluarea atentă a echipamentului software şi hardware al companiei care îl vinde.

Criteriile evaluării ar trebui să includă pe acela dacă firma care vinde este controlată de un guvern străin, pentru că i se poate ordona să submineze securitatea reţelei, să fure informaţii personale şi proprietate intelectuală, să spioneze, să întrerupă servicii vitale şi să conducă atacuri cibernetice.

Se aşteaptă ca săptămâna aceasta preşedintele Trump să semneze un organ executiv prin care se va interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii produse de firme care pun sub semnul riscului securitatea naţională.

Administraţia americană ar pregăti, astfel, interzicerea folosirii echipamentelor companiei chinezeşti Huawei, despre care crede că ar putea spiona pentru regimul de la Beijing."

Sursa:Radio România Actualități 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chişinău
21,82 °C
câțiva nori
Umiditate:60 %
Vint:1 m/s
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
21 °C
Wed
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău