Senatorii americani se declară alarmați de folosirea de către aliații Statelor Unite a echipamentelor chinezești în viitoarele rețele 5G

  • 15 Mai 2019 09:56
Senatorii americani se declară alarmați de folosirea de către aliații Statelor Unite a echipamentelor chinezești în viitoarele rețele 5G

Senatorii americani se declară alarmați de folosirea de către aliații Statelor Unite a echipamentelor chinezești în viitoarele rețele 5G de telefonie mobilă,scrie Radio România Actualități

O audiere privind implicațiile noii tehnologii pentru securitatea națională a avut loc marți în Congres, înainte ca președintele Trump să interzică echipamentele Huawei în generația a 5-a de rețele celulare fără fir din Statele Unite. 

Corespondență de la Washington, reporter Doina Saiciuc: "Adjunctul asistentului pentru comunicații cibernetice al secretarului de stat, Robert Strayer, a arătat, în audieri, că într-o perioadă în care țările își modernizează sistemele de comunicații cu tehnologia 5G, Washingtonul le cere să asigure protejarea acestor rețele.

Robert Strayer: "Cu toate serviciile vitale bazându-se pe rețelele 5G, mizele protejării lor nu pot fi mai mari.

Un element important al abordării bazate pe protejarea securității lor este evaluarea atentă a echipamentului software și hardware al companiei care îl vinde.

Criteriile evaluării ar trebui să includă pe acela dacă firma care vinde este controlată de un guvern străin, pentru că i se poate ordona să submineze securitatea rețelei, să fure informații personale și proprietate intelectuală, să spioneze, să întrerupă servicii vitale și să conducă atacuri cibernetice.

Se așteaptă ca săptămâna aceasta președintele Trump să semneze un organ executiv prin care se va interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicații produse de firme care pun sub semnul riscului securitatea națională.

Administrația americană ar pregăti, astfel, interzicerea folosirii echipamentelor companiei chinezești Huawei, despre care crede că ar putea spiona pentru regimul de la Beijing."

Sursa:Radio România Actualități 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău