Senatoarea Kamala Harris, o vreme candidată la învestitura democrată, și-a exprimat susținerea pentru Joe Biden

  • 08 Martie 2020 16:47
Senatoarea Kamala Harris, o vreme candidată la învestitura democrată, și-a exprimat susținerea pentru Joe Biden

Fostul vicepreședinte american Joe Biden a primit duminică o nouă susținere importantă în cursa pentru Casa Albă: din partea senatoarei Kamala Harris, care a fost o vreme candidată la învestitura democrată pentru prezidențiale, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Voi face tot ce este în puterea mea pentru a-l ajuta să devină viitorul președinte al SUA", a notat ea într-un tweet însoțit de o înregistrare în care își explică alegerea.

"Cred cu adevărat în Joe, pe care îl cunosc demult. Astăzi avem nevoie de un lider care se preocupă cu adevărat de oameni și poate prin urmare să-i unească. Și eu cred că Joe poate reuși aceasta", afirmă Kamala Harris.

După un început de campanie foarte remarcat, senatoarea democrată de 55 de ani, care dorea să devină prima președintă de culoare a SUA, a abandonat cursa la începutul lui decembrie, din lipsă de fonduri pentru a continua.

Susținerile pentru Joe Biden au devenit tot mai multe de săptămâna trecută și după succesele lui în alegerile primare în Carolina de Sud și în "Super Tuesday". După susținerea exprimată de Pete Buttigieg, revelația campaniei, au urmat cele din partea lui Amy Klobuchar, Beto O'Rourke și Mike Bloomberg, toți foști candidați la Casa Albă.

În confruntarea sa cu Joe Biden, Bernie Sander, reprezentantul aripii de stânga a Partidului Democrat, a primit la rândul său, duminică, susținerea importantă a lui Jesse Jackson, celebru militant pentru drepturile civile.

Jesse Jackson este o personalitate foarte respectată în sânul comunității afro-americane, electorat-cheie în alegerile prezidențiale americane în parte susținător al lui Joe Biden, fostul "braț drept" al lui Barack Obama. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău