Semnal important pentru România: Rheinmetall deschide la Satu Mare un centru logistic pentru armele din Ucraina. Pe listă, Leopard 2, Challenger sau obuzierele autopropulsate

  • 03 Aprilie 2023 08:14
Semnal important pentru România: Rheinmetall deschide la Satu Mare un centru logistic pentru armele din Ucraina. Pe listă, Leopard 2, Challenger sau obuzierele autopropulsate

Producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică la Satu Mare, transmite defenseromania.ro.

Producătorul de arme Rheinmetall va deschide la Satu Mare un centru de întreținere și logistică pentru armele folosite pe frontul din Ucraina. Centrul de întreținere și logistică va începe să funcționeze luna aceasta, relevă Reuters.

Se pare că hub-ul logistic, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va deservi obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs și camioane militare.

„Centrul de servicii ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

„Este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat șeful executivului Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a fondat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.

Compania germană este tot mai activă în estul Europei. Luna trecută, președintele concernului german Armin Papperger, declara că Rheinmetall intenționează să construiască în Ucraina o fabrică de tancuri cu o capacitate de aproximativ 400 de unități  pe an.

Costul proiectului este de aproximativ 200 de milioane de euro. Fabrica ar trebui să devină o bază pentru producția de noi rezervoare de tip „Panther” (Panther KF51).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău