Șeful Statului Major britanic: Armata britanică trebuie să fie pregătită să lupte în Europa încă o dată

  • 19 Iunie 2022 19:22
Șeful Statului Major britanic: Armata britanică trebuie să fie pregătită să lupte în Europa încă o dată

Noul șef al Statului Major al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a avertizat că trupele britanice trebuie să se pregătească ''să lupte în Europa încă o dată'' în această generație, relatează duminică agențiile Reuters și EFE.

''Sunt primul șef de Stat Major după 1941 care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o putere continentală. Invazia rusă în Ucraina evidențiază obiectivul nostru esențial de a proteja Regatul Unit prin capacitatea noastră de a lupta și câștiga războaie terestre'', menționează generalul britanic într-un mesaj scris adresat personalului militar.

''Există un imperativ puternic de a construi forțe armate capabile să lupte împreună cu aliații noștri și să învingă Rusia în luptă. Suntem generația care trebuie să pregătească forțele armate să lupte în Europa încă o dată'', a indicat generalul Patrick Sanders, care săptămâna aceasta a preluat comanda armatei britanice.

Premierul britanic Boris Johnson, un susținător vocal al Ucrainei de când a început în februarie agresiunea rusă împotriva acestei țări, a exclus posibilitatea trimiterii unor trupe care să sprijine direct armata ucraineană, dar a avertizat că Regatul Unit trebuie să fie pregătit să susțină Ucraina ''pe termen lung'' în războiul acesteia cu Rusia.

Descris de președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept ''marele prieten'' al Ucrainei, premierul Boris Johnson a venit vineri pentru a doua oară la Kiev de când a început agresiunea rusă. Cei doi au discutat și despre sporirea ajutorului militar britanic pentru armata ucraineană, în special pentru a acoperi nevoile acesteia de echipare cu armament greu pentru a face față superiorității artileriei rusești. Johnson a oferit de asemenea un vast program de instruire a militarilor ucraineni de către armata britanică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău