Șeful spionajului militar ucrainean a dezvăluit că Putin a fost ținta mai multor tentative de asasinat: „Dar nu au fost reușite”

  • 14 Iulie 17:50
Șeful spionajului militar ucrainean a dezvăluit că Putin a fost ținta mai multor tentative de asasinat: „Dar nu au fost reușite”

Șeful informațiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a afirmat ieri, 13 iulie, că au existat mai multe tentative de asasinare a președintelui rus, Vladimir Putin, transmite DPA, citată de Agerpres.

Dar, așa cum vedeți, ele nu au fost reușite”, a declarat Budanov pentru website-ul de știri ucrainean New Voice.

Generalul Budanov nu a precizat dacă el personal sau serviciile de informații ucrainene au fost implicate în planurile respective.

El a adăugat că Putin nu mai este un personaj acceptat de întreaga elită rusă, doar că, întrucât el se află la putere de peste 20 de ani, rușilor le este teamă că îl pierd.

Kirilo Budanov a mai spus că, atunci când Vladimir Putin va muri, își imaginează că răspunsul va fi similar celui de la moartea dictatorului sovietic Stalin în 1953.

Pentru oamenii din Uniunea Sovietică de la acea vreme, „întreaga lor lume s-a prăbușit, ei nu știau cum vor trăi în continuare”, a explicat Budanov.

Acesta a adăugat că o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin de către bărbați din Caucaz a avut loc în mai 2022, la scurt timp după ce liderul rus a ordonat invadarea Ucrainei.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Mon
28
Tue
28
Wed
29
Thu
29
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău