Șeful Procuraturii Chișinău, despre cauza penală privind explozia din Capitală: Există presupuneri în privința persoanei vinovate

  • 09 Octombrie 2018 10:15
Șeful Procuraturii Chișinău, despre cauza penală privind explozia din Capitală: Există presupuneri în privința persoanei vinovate

Procesul penal pornit în cazul exploziei de pe bulevardul Moscova a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt. Procurorii sunt la etapa investigațiilor pentru a stabili persoana sau persoanele vinovate.

Chiar dacă există presupuneri în privința persoanei vinovate de explozie, nu există suficiente dovezi pentru a înainta învinuirea. Declarația a fost făcută pentru IPN de către șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Potrivit procurorului, urmărirea penală pe acest caz se desfășoară în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viață din imprudență, care se pedepsește cu închisoare de până la șase ani și articolul 293: încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la trei ani.

Procuratura Chișinău a dispus mai multe expertize pentru constatarea motivelor exploziei, printre care și expertiza buteliei cu gaz identificate la locul deflagrației.

Patru oameni, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău