Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cere majorarea numărului de procurori

  • 15 Noiembrie 2019 10:35
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cere majorarea numărului de procurori

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cere majorarea numărului de procurori în cadrul instituției pe care o conduce, de la 720 la 750, și a personalului auxiliar, de la 700 la 750 de unități.

El a expediat o scrisoare președintei Parlamentului, prin care solicită revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii.

Într-un comunicat de presă se arată că volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii. Astfel, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, se arată în comunicat.

Procuratura Anticorupție solicită votarea modificărilor solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău