Șeful poliției din Filipine a supraviețuit prăbușirii unui elicopter

  • 05 Martie 2020 11:54
Șeful poliției din Filipine a supraviețuit prăbușirii unui elicopter

Un elicopter având la bord opt persoane, printre care și șeful poliției din Filipine, s-a prăbușit joi, la scurt timp după decolare, în orașul San Pedro din provincia Laguna, la circa 28 km la sud de Manila, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Echipajul și toți pasagerii au fost răniți, dar comandantul poliției naționale, Archie Francisco Gamboa, a suferit doar excoriații și era conștient când a fost scos din aeronava Bell 429, a informat un purtător de cuvânt al poliției. Doi generali de poliție - șeful informațiilor, Mariel Magaway, și cel al serviciului financiar, Jose Maria Victor Ramos - erau inconștienți, în stare critică. În elicopter se mai aflau purtătorul de cuvânt al poliției naționale, aghiotantul comandantului, doi piloți și un alt membru al echipajului.

Gamboa se deplasase la San Pedro pentru a inspecta vehicule confiscate de poliția rutieră. Comandantul acestui serviciu, Wilson Doromal, a precizat că elicopterul s-a prăbușit după ce, din cauza prafului ridicat la decolare, a rămas fără vizibilitate și a atins o linie electrică.

După ce s-a izbit de sol cu partea stângă, pe o stradă de lângă sediul poliției, aeronava a luat foc, iar fragmentele desprinse au lovit case și vehicule din apropiere.

Elicopterul era primul dintr-un lot achiziționat în urmă cu doi ani de poliția din Filipine, în cadrul unui program de modernizare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău