Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a discutat cu omologul său de la București, Liviu Bute. Principalele subiecte abordate

  • 26 August 2021 15:13
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a discutat cu omologul său de la București, Liviu Bute. Principalele subiecte abordate

În cadrul unei convorbiri telefonice, șeful Poliției de Frontieră. Rosian Vasiloi, a discutat cu omologul său din România, Liviu Bute, despre situația operativă la frontiera comună, remarcând importanța promovării continue a unui dialog activ și pragmatic pe marginea subiectelor de actualitate în relațiile bilaterale.

În contextul minivacanței prilejuite de sărbătorile naționale în Republica Moldova, Rosian Vasiloi a afirmat că la trecerea frontierei de stat deja se activează în regim sporit, fiind dispuse un șir de măsuri privind fluidizarea traficului transfrontalier. Totodată, la acest subiect s-a convenit de a unifica eforturile prin realizarea operativă a schimbului de informații și gestionarea în comun a unor situații precare.

Un subiect distinct al convorbirii telefonice l-a reprezentat discuțiile dintre  miniștrii Afacerilor Interne ai Republicii Moldova și României. Astfel, cei doi oficiali au reafirmat imperativul securizării frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații pe cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră.

La final, Rosian Vasiloi l-a invitat pe Liviu Bute să viziteze Republica Moldova în perioada următoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău