Șeful Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Chișinău

  • 20 August 13:01
Șeful Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Chișinău

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a avut o întrevedere cu atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, Adrian Radu, aflat la sfârșit de mandat. Întrevederea a constituit un prilej de a trece în revistă rezultatele unei conlucrări excelente, existentă între instituțiile de frontieră din cele două state, pe diverse dimensiuni de activitate, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

„Adrian Radu a precizat că pe parcursul celor cinci ani de mandat a avut un dialog constructiv și eficient cu Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, a apreciat comunicarea promptă și a precizat că securizarea frontierei externe a UE, combaterea infracționalității transfrontaliere și a fenomenului migrației ilegale sunt obiective prioritare ale MAI din România”, se arată în comunicat. 

La rândul său, Corneliu Groza a mulțumit atașatului de afaceri interne al României pentru aportul consecvent și intervenția personală în activitatea de conlucrare reciprocă, referitor, în special, la organizarea instruirilor specializate și a vizitelor de lucru și de studiu. „La fel, șeful IGPF a reafirmat interesul instituției pentru extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale, care au la bază schimbul de informații și preluarea celor mai bune practici europene”, potrivit comunicatului. 

La finalul ședinței s-a convenit asupra consolidării relațiilor de cooperare operațională și continuarea conlucrării, cu precădere în perioada actuală de pandemie, în sensul prevenirii și gestionării situațiilor la frontieră, acțiuni venite în beneficiul cetățenilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,5 m/s
Wed
12
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău