Șeful OMS: Coronavirusul, de 10 ori mai letal decât virusul responsabil de gripa porcină

  • 14 Aprilie 2020 08:08
Șeful OMS: Coronavirusul, de 10 ori mai letal decât virusul responsabil de gripa porcină

Noul coronavirus este de zece ori mai mortal decât virusul responsabil de gripa de tip A(H1N1) apărută la sfârșitul lunii martie 2009 în Mexic, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), lansând un apel la o ieșire "lentă" din izolare, potrivit AFP, relatează Agerpres.

"Datele colectate în mai multe țări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului său, a modului de a-l opri. Știm că COVID-19 se răspândește rapid și știm că este mortal: de 10 ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009", a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferințe de presă virtuale la Geneva.

În același timp, realizarea unui vaccin "sigur și eficient" este necesară pentru a opri complet transmiterea COVID-19, care a făcut până în prezent aproximativ 115.000 de morți pe plan mondial, a declarat șeful OMS.

"Era globalizării înseamnă că riscul reintroducerii și recrudescenței COVID-19 va persista. În cele din urmă, dezvoltarea și distribuirea unui vaccin sigur și eficient vor fi necesare pentru a opri complet transmiterea" coronavirusului, a subliniat el.

 

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău