Șeful Nissan admite că a primit plăți necuvenite, dar spune că nu este un delict

  • 05 Septembrie 2019 19:30
Șeful Nissan admite că a primit plăți necuvenite, dar spune că nu este un delict

Șeful Nissan Hiroto Saikawa a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensații a companiei, dar a respins ideea unei infracțiuni, anunță BBC, preluat de Mediafax.ro

Directorul executiv al producătorului auto japonez este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăți suplimentare, în acțiuni.

El a spus presei japoneze că va înapoia banii.

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile și care privesc plățile făcute către managerii de top.

Saikawa a fost acuzat că și-a sporit în mod necorespunzător compensația în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari), potrivit rapoartelor mass-media.

Potrivit rapoartelor, Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână, pentru a beneficia de o creștere a valorii acțiunilor companiei.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat BBC că rezultatele unei anchete interne au fost programate să fie raportate consiliului de administrație săptămâna viitoare, pe 9 septembrie.

Arestarea fostului șef al Nissan Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzații asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unei „complot și a unei trădări”.

Saikawa, care promisese să îmbunătățească conducerea companiei după arestarea lui Ghosn, a descris sistemul de bonusuri drept „o schemă a erei Ghosn”.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău