Șeful NATO, după ce Coreea de Nord a trimis trupe să lupte pentru Putin: „Este o escaladare semnificativă”

  • 21 Octombrie 20:50
Șeful NATO, după ce Coreea de Nord a trimis trupe să lupte pentru Putin: „Este o escaladare semnificativă”

Desfășurarea de soldați nord-coreeni care să lupte pe frontul ucrainean de partea forțelor ruse ar constitui o „escaladare semnificativă”, a declarat astăzi, 21 octombrie, secretarul general al NATO.

Am discutat cu președintele sud-coreean (Yoon Suk Yeol) despre parteneriatul strâns între NATO și Seul, despre cooperarea industrială în materie de apărare și despre securitatea interconectată între Euro-Atlantic și Indo-Pacific”, a informat secretarul general al Alianței Atlantice pe platforma X. 

Trimiterea de trupe de către Coreea de Nord pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina ar marca o escaladare semnificativă”, a adăugat Rutte, transmite Reuters, preluată de Agerpres. 

Potrivit agenției de spionaj sud-coreene, Coreea de Nord a decis să trimită până la 12.000 de soldați pentru a ajuta Rusia. Circa 1.500 de soldați ai forțelor speciale nord-coreene se află deja în Rusia pentru a se aclimatiza și ar urma în curând să plece pe front în Ucraina, potrivit aceleiași surse.

Întrebat vineri asupra acestui subiect, Rutte a declarat că Alianța nu poate confirma, în acest stadiu, „trimiterea de trupe în Rusia de către Coreea de Nord pentru a fi desfășurate ulterior în Ucraina”. „Însă, desigur, aceasta se poate schimba”, a adăugat el.

 



Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:0,51 m/s
Tue
13
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău