Șeful misiunii FMI pentru R. Moldova vine la Chișinău

  • 05 Martie 2022 09:57
Șeful misiunii FMI pentru R. Moldova vine la Chișinău

Ruben Atoyan, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Moldova, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 9-16 martie. Ruben Atoyan va conduce echipa de experți care va purta discuții cu autoritățile în persoană și la distanță, din oficiul FMI de la Washington, SUA, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Reprezentanței permanente a FMI în Republica Moldova, vizita lui Ruben Atoyan are drept scop de a evalua implicațiile conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina și de a susține autoritățile din Republica Moldova să gestioneze criza și să elaboreze un plan de acțiuni pentru situații de urgență.

Programul pe 40 de luni al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021 și este finanțat printr-un credit în valoarea totală de circa 554 de milioane dolari SUA. Creditul acordat în baza Mecanismului extins de creditare prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de 5 ani și jumătate și un termen de rambursare de 10 ani. Creditul acordat în baza Mecanismului de finanțare extinsă prevede o rată anuală a dobânzii, care la momentul actual constituie 1,2%, un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de 4 ani și jumătate

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău