Șeful IGP vine cu un avertisment pentru șoferii care participă la cursele auto ilegale: „Vom aplica mai multe tactici, dar nu le voi divulga pe toate acum, va fi o surpriză pentru ei”

  • 22 August 2020 19:05
Șeful IGP vine cu un avertisment pentru șoferii care participă la cursele auto ilegale: „Vom aplica mai multe tactici, dar nu le voi divulga pe toate acum, va fi o surpriză pentru ei”

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Sergiu Paiu, a venit astăzi, 22 august, cu un avertisment pentru șoferii care conduc cu viteză excesivă, menționând că sunt tot mai multe plângeri că odată cu lăsarea serii, „bulevardele din Chișinău devin piste de întreceri ilegale pentru vitezomani”.

El a mai spus că supărător este faptul că gălăgia provocată de motoarele mașinilor lor nu permit cetățenilor să se odihnească, iar cel mai grav este că ceilalți participanți la trafic sunt puși în pericol de către astfel de întreceri. „Teribilismul, combinat cu o mașină puternică, duce de multe ori la tragedii. Acești “superșoferi” care de fapt sunt un pericol iminent pentru viață , se dau mari. Ei consideră că astfel cresc în fața ochilor celorlați. Se cred grozavi, dar din păcate, se ajunge la accidente fatale”,  a afirmat Sergiu Paiu. 

El a adăugat că cercetările Poliției au scos la iveală faptul că la astfel de curse neautorizate participă tineri între 18 și 30 de ani, care le organizează prin intermediul rețelelor de socializare și stabilesc punctele de întâlnire. „Din acest motiv noi, oamenii legii, nu știm unde exact ei vor apărea. Aceștia vor neapărat să ajungă primii pentru bani. Acolo se fac foarte multe pariuri. Se filmează și postează pe rețelele de socializare pentru a impresiona. Vreau să fiu foarte clar, aceste curse sunt considerate infracțiuni, iar cei care le organizează se pot alege cu 2 ani de pușcarie. Pentru a contracara fenomenul , vom aplica mai multe tactici, dar nu le voi divulga pe toate acum, va fi o surpriză pentru ei. Însă vă asigur, voi anihila paradisul vitezomanilor din Republica Moldova”, a conchis șeful IGP. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău