Șeful IGP, ședință de lucru cu atașatul legal al FBI cu sediul la București

  • 30 Iunie 2022 13:04
Șeful IGP, ședință de lucru cu atașatul legal al FBI cu sediul la București

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a avut o ședință de lucru cu atașatul legal al FBI cu sediul la București, Monica Wasiewicz și cu ofițerul securității regionale, Anatolie Cobzari.

În debutul ședinței șeful IGP și-a exprimat aprecierea și mulțumirile față de asistența considerabilă oferită de către Guvernul Statelor Unite în procesul de modernizare a Poliției Naționale.

În cadrul discuțiilor a fost pus accent pe prioritățile viitoare de dezvoltare în vederea consolidării sistemului polițienesc din Republica Moldova. Astfel, s-au punctat următoarele: inițierea unui parteneriat solid cu autoritățile americane în domeniul infracțiunilor privind copii exploatați și dispăruți; suport și asistență în prevenirea, investigarea și combaterea infracțiunilor cibernetice, dar și asistență în  domeniul analizei surselor deschise; operaționalizarea laboratorului ADN din cadrul CTCEJ; continuarea schimbului de experiențe și școlarizarea ofițerilor de poliție în cadrul Academiei FBI din SUA; analiza comportamentală și stabilirea profilului infractorului.

„Succesul nostru depinde de stabilirea corectă a țintelor, precum și de suportul partenerilor de încredere. Suntem ambițioși și ne propunem să evoluăm considerabil, astfel, orice inițiativă sau sugestie este binevenită și vă mulțumim anticipat pentru implicare și asistență” a punctat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

Atașatul legal al FBI, Monica Wasiewicz a exprimat înalte considerațiuni față de polițiștii din R. Moldova și a apreciat modul prompt și corect de conlucrare cu autoritățile americane. A fost exprimată deschiderea pentru resetarea dialogului de cooperare și consolidarea relațiilor bilaterale în domenii de interes mutual.

„Suntem deschiși să oferim suportul nostru în domeniile în care avem posibilitatea și am fi bucuroși să împărtășim experiența noastră în cadrul unor instruiri comune, dar și vizite de lucru” a conchis atașatul legal al FBI.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău