Șeful forțelor armate britanice respinge speculațiile conform cărora Vladimir Putin ar putea fi asasinat

  • 17 Iulie 19:58
Șeful forțelor armate britanice respinge speculațiile conform cărora Vladimir Putin ar putea fi asasinat

Șeful forțelor armate britanice, amiralul Tony Radakin, a respins duminică speculațiile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ''nu este bine'' sau ar putea fi asasinat, informează DPA, potrivit Agerpres.

În timpul emisiunii Sunday Morning, de la postul de televiziune BBC One, amiralul Radakin a fost întrebat dacă Putin ar putea fi ''înlăturat'' sau dacă în Rusia ar putea avea loc o schimbare de regim.

''Cred că unele dintre aceste comentarii conform cărora el nu este bine sau că cineva va încerca să îl asasineze ori să îl înlăture de la putere sunt mai degrabă wishful thinking'', a răspuns înaltul oficial militar britanic.

El a spus că viitorul prim-ministru britanic ar trebui să știe că Rusia este ''cea mai mare amenințare'' pentru Regatul Unit.

Potrivit lui Tony Radakin, în actualul război din Ucraina 50.000 de soldați ruși au murit sau au fost răniți și aproape 1.700 de tancuri și alte 4.000 de vehicule blindate militare ruse au fost distruse.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău