Șeful Direcției transport: Pe marginea circulației microbuzelor se fac speculații

  • 10 Martie 2020 18:22
Șeful Direcției transport: Pe marginea circulației microbuzelor se fac speculații

Pe marginea subiectului circulației microbuzelor nu se prezintă informații veridice, afirmă șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicație.

Lilian Copaci a remarcat, astăzi, în ședința operativă de la Primărie, că transportatorii privați amenință cu sistarea activității rutelor care nu mai activează de la începutul lunii februarie, transmite IPN.

Făcând o retrospectivă a rutelor care și-au suspendat activitatea, Lilian Copaci a comunicat că
atât ruta nr. 129 (Dumbrava), cât și ruta nr. 135 (Trușeni) nu mai au microbuze la linie din 1 februarie. Ruta nr. 129, care asigura transportarea călătorilor din și spre Dumbrava, a fost înlocuită cu ruta 103, iar pentru locuitorii din str. Codrilor din Durlești, administrația locală este în proces de identificare a soluțiilor.

Ruta nr. 135 (Trușeni), care avea un singur microbuz în februarie, a fost suplimentată cu troleibuzul 34. Direcția transport public și căi de comunicație discută cu Primăria Trușeni posibilitatea de a antrena pe această rută unități de transport de mică capacitate, care să aducă călătorii până la Calea Ieșilor, a menționat Lilian Copaci.

Ruta nr. 175 (Băcioii Noi) are un singur microbuz, care a circulat săptămâna trecută, deși se anunța că își sistează activitatea. Locuitorii din Băcioii Noi pot călători cu autobuzul nr. 65, trei curse, și autobuzul nr. 44 (Sângera), patru curse, a precizat șeful interimar al Direcției transport.

Strada Sihastrului și cartierul Schinoasa deal sunt cele mai afectate de decizia operatorilor de microbuze de a-și sista activitatea, afirmă Lilian Copaci. Pe 2 martie, microbuzele nr. 178 nu au circulat din motive tehnice. Pe 3 martie au circulat două unități de transport, numărul crescând la patru în ziua următoare. Ruta 108 a activat sporadic. Direcția transport a antrenat un autobuz, care făcea zilnic 21 de curse, până la strada Miorița, la un interval de 25-30 min. Luni, 9 martie, acest autobuz a circulat în paralel cu microbuzele 108, care au ieșit la linie.

Direcția transport public și căi de comunicație dă asigurări că municipalitatea deține suficiente unități de transport pentru a face față situației în cazul suspendării activității microbuzelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău