Șeful diplomației ucrainene critică India: „Nu poți să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic când practic beneficiezi de sacrificiile noastre”

  • 11 Septembrie 2022 13:20
Șeful diplomației ucrainene critică India: „Nu poți să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic când practic beneficiezi de sacrificiile noastre”

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a criticat sâmbătă neutralitatea Indiei în fața invaziei ruse a Ucrainei, acuzând țara că "beneficiază" de "sacrificiile" ucrainene și occidentale, notează AFP.

„Nu poți fi neutru și să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic atunci când practic beneficiezi de sacrificiile noastre", a declarat el la forumul internațional Yalta European Strategy (YES) de la Kiev.

De la începutul invaziei sale în Ucraina, care i-a atras o serie de sancțiuni occidentale, printre embargouri asupra petrolului rusesc, Moscova a devenit principalul furnizor de țiței al Indiei.

Rafinăriile indiene beneficiază de reduceri semnificative pe fondul creșterii prețurilor la benzină în Europa, scrie ziare.com.

"India are posibilitatea de a cumpăra petrol rusesc la un preț foarte mic, rezolvându-și astfel problemele interne doar pentru că cineva moare în Ucraina și că cineva din Europa impune sancțiuni", a adăugat Dmitro Kuleba.

„Cred că India ne este datoare", a continuat el.

Întrebat despre relațiile Kievului cu China, care nici ea nu a condamnat invazia rusă, ministrul a spus că dorește un dialog mai activ cu Beijingul, transmite ziare.com.

„Nu este că nu avem niciun contact, dar am dori să auzim mai multe de la ei", a argumentat ministrul.

„De câte ori responsabili chinezi spun ceva care contravine interesului național al Ucrainei, nu ezităm să reacționăm. Dar, în principiu, nu vedem că China ajută Rusia (...) și asta este deja un lucru bun", a mai afirmat șeful diplomației de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău