Șeful diplomației nord-coreene a sosit în vizită oficială în China

  • 03 Aprilie 2018 14:35
Șeful diplomației nord-coreene a sosit în vizită oficială în China

Ministrul afacerilor externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a sosit marți la Beijing, unde ar urma să aibă o întrevedere cu Wang Yi, a anunțat diplomația chineză, odată cu apropierea summitului istoric ce va avea loc la sfârșitul lui aprilie între cele două Corei, informează AFP.

"Ri Yong Ho a sosit azi la Beijing", a anunțat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, în timpul unui briefing de presă.

Venirea lui Ri intervine cu câteva zile după vizita inopinată întreprinsă în China de liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, prima deplasare a acestuia în afara țării sale, de când a preluat puterea, în 2011.

Ministrul nord-coreean urmează să efectueze în zilele următoare vizite în Rusia, în Azerbaidjan și în alte foste republici sovietice, potrivit agenției de presă nipone Kyodo, care citează o sursă diplomatică.

Potrivit aceleiași surse, Ri Yong Ho va participa până vineri, în capitala azeră Baku, la o reuniune a Mișcării țărilor nealiniate, organizație înființată în timpul Războiului Rece și care regrupează circa 120 de țări ce nu doresc să se alinieze sub nicio putere mondială.

Jocurile Olimpice de Iarnă organizate în februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au constituit catalizatorul unei spectaculoase apropieri intercoreene. Nordul izolat a trimis la JO atleți, reprezentanți ai regimului și majorete.

De asemenea, Nordul și Sudul au decis să organizeze un summit la 27 aprilie. Această întrevedere între Kim și președintele sud-coreean Moon Jae-in ar urma să preceadă o întrevedere istorică tete-a-tete între liderul nord-coreean și președintele american Donald Trump, în mai.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău