Șeful diplomației europene, Josep Borrell: Hamas nu mai poate controla Gaza

  • 18 Noiembrie 2023 11:55
Șeful diplomației europene, Josep Borrell: Hamas nu mai poate controla Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ridicat noi îndoieli cu privire la viitorul Fâșiei Gaza, afirmând la sfârșitul săptămânii trecute că Autoritatea Palestiniană (AP), în forma sa actuală, nu ar trebui să preia conducerea enclavei, relatează Agerpres.

Doar Autoritatea Palestiniană poate guverna Gaza după încheierea războiului dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas, a declarat sâmbătă, la Manama, șeful diplomației europene, Josep Borrell, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Hamas nu mai poate controla Gaza", a insistat Borrell în cadrul Dialogului de la Manama, o conferință anuală privind politica externă și de securitate care se desfășoară în Bahrein. "Deci cine va controla Gaza? Cred că doar Autoritatea Palestiniană poate face acest lucru", a subliniat Borrell.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ridicat noi îndoieli cu privire la viitorul Fâșiei Gaza, afirmând la sfârșitul săptămânii trecute că Autoritatea Palestiniană (AP), în forma sa actuală, nu ar trebui să preia conducerea enclavei. 

Armata israeliană (IDF) a negat sâmbătă că le-a dat termen de o oră medicilor, pacienților și persoanelor strămutate care se află în incinta Al Shifa, cel mai mare spital din Gaza, situat în nordul enclavei, pentru a evacua complexul spitalicesc, așa cum a declarat Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de gruparea islaimistă Hamas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău