Șeful delegației UE atenționează: Dialogul dintre UE și R.Moldova va deveni unul formal

  • 20 Septembrie 2018 13:55
Șeful delegației UE atenționează: Dialogul dintre UE și R.Moldova va deveni unul formal

Dialogul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova va deveni unul formal, atenționează șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

El a declarat în cadrul unei mese rotunde privind "Provocările și perspectivele dialogului UE-RM în contextul Acordului de Asociere", că Uniunea Europeană va continua să sprijine R. Moldova, dar nu poate să nu atragă atenție la derapajele antidemocratice.

El a subliniat că Acordul de Asociere conține o gamă largă de reforme orientate spre dezvoltarea Republicii Moldova și a apreciat creșterea exporturilor moldovenești în țările UE, dar progresul trebuie să fie resimțit în primul rând de cetățeni, a accentuat ambasadorul european.

Uniunea Europeană nu poate accepta invalidarea alegerilor din Chișinău și nici pachetul de modificări la legislația fiscală, care creează riscuri în lupta împotriva corupției și investigarea furtului miliardului, a atenționat Peter Michalko. El amintit în acest context și de schimbarea sistemului electoral, fără a ține cont de recomandările instituțiilor europene. „UE nu are dreptul să nu atragă atenție la aceste puncte și, la apariția riscurilor pentru continuarea procesului de reforme în Republica Moldova și va insista asupra îndeplinirii obligațiilor declarate", a spus diplomatul.

Dezbaterea a fost organizată miercuri de Institutul pentru Politici și Reforme.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău