Șeful de cabinet al premierului ungar, etichetat în această săptămână drept „rasist"

  • 07 Martie 2018 19:35
Șeful de cabinet al premierului ungar, etichetat în această săptămână drept „rasist

Facebook a eliminat un clip postat de șeful de cabinet al premierului Ungariei, în care acesta afirmă că imigranții sunt responsabili pentru înmulțirea infracțiunilor în capitala statului vecin, Austria, și îi împing afară din țară pe „creștinii albi".

János Lázár, șeful de cabinet al lui Viktor Orbán - premierul ungar, etichetat în această săptămână drept „rasist" de înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului - a acuzat Facebook de cenzură, după ce rețeaua de socializare a șters postarea sa. 

O captură de ecran publicată online de Lázár arată că postarea a fost eliminată pentru încălcarea regulilor comunității Facebook.

În clipul video postat marți de Lázár, pe pagina sa de Facebook, acesta se află pe o stradă din cartierul Favoriten din Viena, unde locuiesc cei mai mulți cetățeni străini. „Dezordinea este mult mai mare, e mai multă mizerie și gunoi pe străzi și puținii vienezi care locuiesc, încă, aici, spun că criminalitatea este mult mai ridicată, iar oamenii trăiesc într-o mare frică", afirmă Lázár în clip.

„Dacă îi lăsăm să intre și ei vor locui în orașele noastre, rezultatul va fi criminalitate, mizerie și condiții imposibile în orașele noastre", a mai spus Lázár. Social-democrații (SPO), care administrează Viena în coaliție cu Verzii, au respins comentariile șefului de cabinet ungar, afirmând că acestea fac parte dintr-o „strategie electorală rasistă și xenofobă" a partidului Fidesz al lui Orbán, înaintea alegerilor din 8 aprilie. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău