Șeful armatei SUA: Washingtonul analizează opțiuni pentru a furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune în locul ATACMS

  • 01 Aprilie 2023 16:50
Șeful armatei SUA: Washingtonul analizează opțiuni pentru a furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune în locul ATACMS

Statele Unite nu furnizează Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, ci iau în considerare alte opțiuni care ar permite armatei ucrainene să își mărească raza de acțiune pe câmpul de luptă, a declarat pentru Defense One generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit, relatează BBC.

Racheta ATACMS are o rază de acțiune de aproximativ 300 km, mult mai mare decât orice alt sistem pe care SUA l-a furnizat până acum Ucrainei, scrie G4Media.

Potrivit unui general de rang înalt, SUA au relativ puține ATACMS și armata americană trebuie să mențină un stoc de astfel de arme critice. Dar există și alte sisteme care pot opera în aceeași rază de acțiune: „Există, de exemplu, dronele. Britanicii au câteva sisteme”, a declarat Milley.

În plus, după cum a spus Milley, conflictul militar de pe teritoriul Ucrainei a scos la iveală „rate incredibile de consum de muniție convențională”, iar acum SUA își revizuiesc estimările privind nevoia de muniție în cazul unui război major.

SUA au suficiente muniții pentru moment, dar complexul militar-industrial va lucra pentru a-și extinde capacitatea timp de mai mulți ani, a declarat generalul.

„Dacă vă aflați într-un război serios între marile puteri”, a spus Milley, „nu subestimați cantitatea de muniție de care veți avea nevoie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău