Șeful Agenției Spațiale Europene: Riscurile climatice depășesc criza energetică din Europa

  • 11 August 2022 14:30
Șeful Agenției Spațiale Europene: Riscurile climatice depășesc criza energetică din Europa

Șeful Agenției Spațiale Europene a declarat că schimbările climatice reprezintă o criză care „trebuie să fie abordată extrem de rapid”.

Directorul general al Agenției Spațiale Europene (ESA) Josef Aschbacher a declarat pentru Reuters că valurile succesive de căldură, împreună cu incendiile de vegetație, scăderea nivelurilor râurilor și creșterea temperaturii pământului, măsurate din spațiu, nu au lăsat nicio îndoială cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii și altor industrii, transmite impact.ro.

Astfel, Josef Aschbacher a avertizat că daunele economice cauzate de valurile de căldură și seceta ar putea avea un impact mai mare decât criza energetică cu care se confruntă Europa, în timp ce a cerut măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice.

Astăzi, suntem foarte îngrijorați de criza energetică și pe bună dreptate. Dar această criză este foarte mică în comparație cu impactul schimbărilor climatice, care este de o amploare mult mai mare și într-adevăr trebuie abordată extrem de rapid”, a spus Josef Aschbacher.

Expertul austriac a fost numit anul trecut șef al ESA cu sediul la Paris, după ce a condus activitatea de observare a Pământului a agenției de 22 de națiuni, inclusiv Copernicus, despre care se spune că este cel mai mare efort de monitorizare al mediului din lume, condus împreună de Uniunea Europeană.

Împreună, cele șase familii de sateliți Sentinel ale programului citesc „semnele vitale” ale planetei, de la dioxid de carbon până la înălțimea valurilor sau temperaturile pământului și oceanelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău