Șefi de stat și guvern, așteptați la funeraliile fostului președinte israelian Shimon Peres

  • 28 Septembrie 2016 19:38
Șefi de stat și guvern, așteptați la funeraliile fostului președinte israelian Shimon Peres

Numeroși șefi de stat și de guvern și-au anunțat prezența la funeraliile fostului președinte israelian și laureat al Premiului Nobel pentru Pace Shimon Perez, care vor avea loc vineri la cimitirul de pe Muntele Hertzl din Ierusalim, anunță agenția EFE.

Conform presei israeliene, și-au anunțat deja prezența președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și secretarul de stat, John Kerry. De asemenea vor fi prezenți la Ierusalim candidata democrată la președinția SUA Hillary Clinton și soțul ei, fostul președinte american Bill Clinton.

Este așteptat, de asemenea, și Papa Francisc. La funeralii ar urma să ia parte totodată demnitari din Marea Britanie, Canada și alte state din America de Sud, Asia și Africa.

Nu și-a anunțat prezența nici unul dintre șefii statelor arabe vecine.

Conform postului de televiziune israelian Canal 10, au început deja pregătirile pentru ceremonia de pe Muntele Hetzl. Shimon Peres va fi înmormântat între foștii premieri Ițhak Rabin și Ițhak Shamir.

Înainte de înmormântare, israelienii vor putea să își aducă omagiile fostului președinte joi în Parlamentul israelian (Knesset). Din acest motiv, camera legislativă și-a suspendat activitatea joi.

Forțele de securitate israeliene vor impune măsuri stricte în următoarele zile, iar presa israeliană citată de EFE se așteaptă la cea mai mare desfășurare de forțe din ultimele două decenii.

Sursa: agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău