Noul reprezentant de țară al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați și-a început activitatea în Republica Moldova

  • 03 August 2022 14:17
Noul reprezentant de țară al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați și-a început activitatea în Republica Moldova

Șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu a discutat cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, cu prilejul începerii mandatului în noua funcție, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii s-au referit la prioritățile de cooperare cu Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în sprijinul eforturilor guvernului de gestionare a crizei umanitare generată de război.

Ministrul Nicu Popescu a mulțumit pentru participarea recentă în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova desfășurată la București, precum și pentru asistența oferită instituțiilor publice în vederea fortificării capacităților instituționale de răspuns la criza de refugiați.

Un alt subiect discutat a fost refugiații vulnerabili, persoanele cu dizabilități, victime ale violenței sau traficului de persoane. Oficialul ONU a subliniat că agenția este gata să sprijine autoritățile și în cazul unui nou val de refugiați.

„Am exprimat deschiderea deplină în promovarea eforturilor conjugate în vederea depășirii implicațiilor crizei de refugiați”, a punctat ministrul de externe Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău