Șefa Oficiului CoE în R.Moldova | În unele domenii încă mai sunt multe provocări în implementarea reformelor

  • 12 Iulie 2018 14:50
Șefa Oficiului CoE în R.Moldova |  În unele domenii încă mai sunt multe provocări în implementarea reformelor

Șefa interimară a Oficiului CoE în Republica Moldova, Eva Gutjahr, a spus că organizația oferă asistență tehnică autorităților de la Chișinău, stă în apărarea drepturilor omului, democrației și statului de drept. „Unele domenii de parteneriat au demonstrat bune progrese pe parcursul anilor, în unele domenii încă mai sunt multe provocări în implementarea reformelor”, a spus oficialul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului de inaugurare a expoziției cu genericul „Consiliul Europei-Republica Moldova: realizări și priorități”. Cele peste cinci mii de documente și publicații despre Consiliul Europei (CoE), dedicate cooperării R. Moldova cu CoE, programelor comune, care se regăsesc în cadrul Centrului Pro-European de servicii și comunicare al Bibliotecii Naționale au fost afișate în cadrul acestei expoziții, care a fost deschisă astăzi, 12 iulie. Expoziția vine să marcheze cei 23 de ani de la data când Moldova a devenit membră a Consiliului Europei, transmite IPN.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a spus la inaugurarea expoziției că evenimentul vine să pună în valoare colecțiile instituției pe care o conduce care vine să promoveze politicile CoE pentru Republica Moldova. Elena Pintilei și-a exprimat speranța că documentele și publicațiile adunate în cadrul Centrului Pro-European de servicii și comunicare vor contribui la îmbunătățirea imaginii Bibliotecii Naționale și la informarea cetățenilor despre politicile CoE pentru Moldova.

„Această organizație, CoE, în acești 23 de ani, a contribuit la transformarea Republicii Moldova într-un stat democratic, într-un stat prosper. Cooperarea noastră cu CoE este foarte diversă, acoperă o multitudine de domenii. Am reușit să aderăm la peste 92 de tratate ale acestei organizații, care ne asigură o protecție pentru noi, cetățenii Republicii Moldova”, a spus Tatiana Molcean, secretar de stat al ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit reprezentantului permanent al Republicii Moldova pe lângă CoE, Corina Călugăru, Moldova este parte a acestei organizații aproape în fiecare zi. „Grație că aparținem acestei organizații beneficiem astăzi de foarte multe drepturi”, a spus Corina Călugăru.

Expoziția este deschisă până pe 25 august. Intrarea este liberă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău