Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, va avea o întrevedere cu Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

  • 24 August 2019 17:39
Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, va avea o întrevedere cu Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

Premierul Maia Sandu preconizează să se întâlnească, în cursul vizitei din Statele Unite (31 august – 4 septembrie) cu Secretarul de stat american Mike Pompeo. Într-un interviu cu Europa Liberă, ea a precizat că agenda vizitei este încă în lucru „dar cel mai important element al vizitei este întâlnirea la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Pompeo”.

Vizita mai cuprinde discuții la Pentagon și CIA și discuții legate de eventuala lansare a unui nou program în cadrul „Provocărilor mileniului”.

Totodată, săptămâna viitoare este așteptat la Chișinău consilierul american pe probleme de securitate, John Bolton, a mai confirmat premierul.

Referitor la partenerii strategi ai actualei guvernări, premierul Maia Sandu a precizat că aceștia sunt România, Ucraina, Statele Unite, pentru că sunt țări care, în opinia ei, pot ajuta R.Moldova nu numai economic, dar și în probleme legate de „democrație”.

Federația Rusă, pe de altă parte, este un partener economic și comercial important, a mai declarat premierul în interviul pentru Europa Liberă.

În viitoare sa vizită la Moscova, aspectele economice vor fi în centrul discuțiilor, dar pe agenda premierului moldovean se mai află două probleme: retragerea trupelor străine și statului regiunii transnistrene.

„O să discutăm despre retragerea trupelor și munițiilor din Transnistria, să spunem foarte clar că acest lucru trebuie să se întâmple, să vorbim foarte clar despre faptul că Guvernul se opune și se va opune federalizării și că acest lucru nu poate nici să apară pe agendă”, a declarat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
0,8 °C
cer senin
Umiditate:86 %
Vint:4,1 m/s
Tue
7 °C
Wed
7 °C
Thu
6 °C
Fri
4 °C
Sat
4 °C

Curs oficial BNM 17 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1655 -0.0623
USD 17.6844 -0.0200
RON 4.0185 -0.0169
UAH 0.7227 -0.0010
RUB 0.2783 0.0002
Arhivă Radio Chișinău